Zgodovina

Sensei Džemal Mustafić (6.dan) je ustanovil tradicionalni shotokan Karate klub Vrhnika, ki je najprej imel svoje trening prostore na Verdu. Klub se je kasneje združil z nekoliko bolj športno usmerjenim Karate Klubom Vrh Vrhnika pod vodstvom vaditelja Jurija Obreze (1.dan) in pod imenom Karate Klub Vrhnika nadaljeval skupno pot. Po združitvi nastala baza trenerjev katero so sestavljali Džemal Mustafić (takrat 4.dan), Boris Peček (3.dan), Janez Obreza (1.dan), Simon Caserman (1.dan) in Jurij Obreza (1.dan), je KK Vrhnika uspešno vodila naprej, saj so člani kluba posegali po visokih uvrstitvah na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Število članov se je iz leta v leto povečevalo, najstarejši in najvztrajnejši med njimi pa so tudi opravili vaditeljske tečaje in se pripravljali na vodenje svojih lastnih skupin v vejah Karate kluba Vrhnika v Horjulu, Borovnici, Logatcu in ostalih okoliških krajih. Taki nadebudni mladci so bili: Miha Rivo, Katja Turk, Matija Gams, Nina Vehar in Aleš Malovrh. Predsednik kluba je po združitvi postal g. Jurij Obreza (1.dan), Džemal Mustafić (6.dan) pa je postal tehnični mentor shotkan karate šole. Jurij Obreza se je kasneje preusmeril v kickbox, na funkciji predsednika pa ga je zamenjal g. Boris Peček (3.dan), po njegovem odhodu iz kluba pa je bil na mesto predsednika kluba izvoljen sensei Džemal Mustafić, ki na tem mestu ostaja še danes. V tem času so se treningi preselili iz Verda v telovadnico Partizan na Vrhniki. Karate klub Vrhnika je kmalu postal največji in najmočnejši klub v okolici in celo v celotni Notranjski regiji. Povezal se je tudi s klubom Kolektor iz Idrije, kamor je pošiljal svoje člane na izobraževalne seminarje pod vodstvom senseia Gorgio D’Amice (5.dan – specializiran za borbene tehnike) in senseia Toshio Yamada (6.dan – kataške tehnike).

 Džemal Mustafić je imel v času, ko sta se kluba združila naziv 4.dan, kar je bil za člane kluba velik privilegij, saj je bilo takrat v Sloveniji le malo mojstrov s tako visokim nazivom, treniranje s tako velikim mojstrom v mestecu kot je Vrhnika pa je bila velika izjema. Še več, gojencem kluba je bil na voljo 12 mesecev na leto, vse dni v tednu. Po njegovi zaslugi si je klub pridobil veliko veljavo v Sloveniji, saj so zaradi Džemala Mustafića v Karate klub Vrhniko prihajali opravljat izpite karateisti iz vseh notranjskih klubov in celo iz Škofje Loke.

Leta 2003 je prišlo do razkola Karate kluba Vrhnika, v katerem je klub zapustil Boris Peček, klub pa je prevzel in uspešno vodil naprej sensei Džemal Mustafić.

Leta 2005 so se treningi preselili iz telovadnice Partizan v preurejene prostore zgradbe v obrtno industrijski coni na Vrhniki, kjer se treningi odvijajo še danes.