Trenerji

Džemal Mustafić, med prijatelji poznan tudi kot Džemo, se je rodil 13.10.1964. S karatejem se je prvič srečal v Karate klubu Emona, Karate klub vrhnika katerega takrat tudi vodil sensei Tokuhisa Takashi (7.dan).

Sensei Džemal Mustafić (6.dan) je ustanovitelj tradicionalnega shotokan Karate kluba Vrhnika.

Leta 2008 je sensei Džemal Mustafić napisal kriterije za posamične stopnje znanja, ki jih v karateju označujemo s kyu (šolski pasovi – od belega do rjavega) in dan (mojstrski pasovi – črni). Te kriterije je potrdila tudi tehnična komisija Karate zveze Slovenije (KZS) in tako so postali uradni kriteriji, katerih naj bi se držali vsi karateisti pod okriljem KZS, Džemal Mustafić pa je bil imenovan na čelo komisije za pasove v KZS.

26. julija 1994 je na seminarju v San Diegu (ZDA), ki ga je vodil sedaj že pokojni Hidetaka Nishiyama (10.dan), s ponovno opravljenim izpitom pred tričlansko komisijo, katero so sestavljali Michael Crowe (generalni sekretar), Hidetaka Nishiyama (predsednik zveze) in Vladimir Jorga (glavni ocenjevalec) potrdil svoj 3.dan v fudokan in shotokan stilih. Istega dne je opravil izpit za mednarodnega sodnika in postal mednarodni trener, s čimer pa je dobil tudi pravico podeljevati mojstrske nazive.

9. junija 2002 je v Ljubljani opravil izpit za 5. dan. Glavni ocenjevalec pa je bil tudi tokrat dr. Vladimir Jorga (8.dan) MD.dr.

29. junija 2011 je na Vrhniki opravil izpit za 6. dan. Ocenjevalec je bil dr. Vladimir Jorga (9. dan) MD.dr.

Tekmoval je za reprezentanco Republike Slovenije. Zadno večje tekmovanje, ki se ga je udeležil kot tekmovalec je bilo leta 1995 svetovno prvenstvo v Trevizu v Italiji, kjer je zasedel 14. mesto v absulutni kategoriji.

Leta 2006 je g. Džemal Mustafić zasedel mesto predsednika Športne zveze Vrhnika. Istega leta, je zveza pod njegovim vodstvom po dvoletnem premoru ponovno organizirala podelitev nagrad za športnika leta na Vrhniki. Takoj je bila razglašena za najboljšo tovrstno prireditev v času od osamosvojitve, pohvalil pa jo je tudi sam župan občine Vrhnika dr. Marjan Rihar in ponudil občinsko pomoč pri organizaciji prireditve prihodnje leto. O vrhunski organizaciji pa je pričala povsem napolnjena, prenovljena, velika dvorana Cankarjevega doma na Vrhniki.