Aikido

http://www.aikido-vrhnika.com/

Aikido za otroke

GRADIMO KARAKTER!

Aikido društvo Uruwashii z letošnjim letom pričenja z otroško skupino.
Treningi za otroke se bodo pričeli 5. septembra ob 18:00 v DojoFit,
Pod Hruševco 42. Za več informacij prosim pokličite na 040172682 (Jasmin)

Pozitivni učinki treniranja aikida za otroke in najstnike

 1. Aikido je neagresivna borilna veščina. Aikido ne vzpodbuja otrok k nasilnemu vedenju, nauči jiih, kako se izogniti konfliktu, pri tem pa ne izgubiti lastne integritete. Aikido tehnike delujejo le v primeru, če nekdo drug poruši pravila, se pravi, napada. Otroci se naučijo uporabne samoobrambe.
 2. Prostor za druženje in igro z drugimi otroki. Za razliko od večine športnih aktivnosti se pri treniranju aikida srečujejo deklice in dečki različnih starosti.
 3. Otroci se naučijo biti mirni, kadar je potrebno biti miren. To ne pomeni, da jih naučimo mirno sedeti, ampak da se znajo zbrati in usmeriti svoje misli tako, da dosežejo zastavljen cilj. Mirnost duha je potrebna tudi od naporni fizični dejavnosti.
 4. Otroci se naučijo pozitivno gledati na svet. Če hočeš ustvariti nekaj vrednega, je treba delati v harmoniji z okolico – to je temeljna ideja aikida. Če se stvari lotiš mirno, pravilno in z dobro voljo, boš uspel, ne glede na situacijo.
 5. Aikido pomaga v šoli. S treniranjem aikida otroci razvijajo jasno in mirno misel, tako lažje sledijo snovi in se bolje znajdejo v stresnih situacijah, kot so testi, spraševanja ali izpiti.
 6. Vsak je lahko dober v aikidu. Aikido ne zahteva atletskih sposobnosti. Pomembno je napredovanje glede na lastne sposobnosti in ohranjanje pozitivnega odnosa.
 7. Aikido je fizična aktivnost.

Prednosti aikida

 • fizične predispozicije niso pomembne
 • zdravo socialno okolje za otrokov razvoj
 • vsak otrok napreduje v svojem tempu
 • minimalna verjetnost poškodb
 • vseživljenjski razvoj
 • ni tekmovanj
 • nobenih dodatnih stroškov za starše

Za več Informacij me kontaktirajte:
Boštjan
tel.št.: 068 686 192
ali
email: info@aikido-vrhnika.com